גם אם אתם מארחים בשגרה, זה אף פעם לא פשוט להתמודד עם כמויות גדולות של אנשים. מבוגרים, ילדים, רגישים לגלוטן, טבעונים וצמחונים… כל אחד וההעדפות שלו. אז איך בונים תפריט מנצח שיתאים לכולם? תנשמו. אנחנו כאן להוריד את מפלס הלחץ.
כל אירוח טוב מתחיל בחשבון פשוט
אם תחשבו נכון את כמויות האנשים, את הזמן הנדרש להכנות ואת חלוקת העבודה בין בני הבית או המוזמנים שמגיעים – תוכלו להגיע לנוסחה המנצחת של תפריט משמח, משביע ולא בזבזני. קחו בחשבון שלילדים אין את אותו התיאבון כמו למבוגרים, לכן כמויות האוכל צריכות להיות קטנות יותר עבור ילדים עד גיל 10-11. מגיל 12 בערך הם מסוגלים לאכול כמויות נאות יותר, לכן כל ילד מתחת לגיל הזה נחשב כ״חצי מבוגר״. אם יש לכם 20 מוזמנים, ומתוכם 10 ילדים, חשבו את כמות האורחים הכללית כ- 15 מוזמנים.
ועכשיו לנקודת לא פחות חשובה – מה ילדים אוהבים לאכול?
בעבר הנטייה הייתה ״לסגור פינות״ עם דברים כמו מאפים, מתוקים, פסטה, שניצל וצ׳יפס וכמה ירקות חתוכים בצד. היום, ככל שהמודעות הבריאותית הולכת וגוברת, אנחנו בעצם מבינים שהקונספט הזה של ״אוכל לילדים״ הוא המצאה. הרי בסופו של דבר, כשיש אוכל טעים ומזין על השולחן והילדים רואים אותנו, המבוגרים, אוכלים ונהנים – הם יטעמו ויאכלו גם. ילדים לומדים מתוך חיקוי, מתוך התנסות ומתוך העדפה אישית. אם יש ילד שאוהב מאוד ירקות, למה לא להגיש לו סלט שופע? אם יש ילד שעף על פשטידות – למה לא? בקיצור, זה הזמן לצאת מחשיבה מיושנת ופשוט לתת לילדים לטעום עולם ומלואו.
מה חשוב שיהיה על השולחן?ֿ
● מנות פתיחה – 2 סוגים של מנות פתיחה, בעיקר כאלו המכילות חלבון (מהחי או מן הצומח).
● סלטים – 3-4 סוגים של סלטים, החל מסלט ירקות גדול, דרך ירקות צלויים, סלט גזר או כל ירק אחר שמקבל במה משלו, אנטיפסטי וכל מה שאתם אוהבים.
● ממרחים – טחינה, מטבוחה, איולי, ממרח ארטישוק, חומוס, ממרח עדשים, דג מלוח, כבד קצוץ וכו׳ – בחרו כמה פופולאריים והגישו כמות סבירה.
● מרק – רק אם אתם אוהבים, רגילים ורוצים. לא חובה.
● עיקריות – אם זה חג, נשקיע ב- 3 עיקריות, בארוחות רגילות מספיק 2, שכוללות מנת עוף, מנת בשר ומנה טבעונית/צמחונית.
● תוספות (פחמימה וירק) – הכוונה כאן היא לתבשילים, פשטידות, דגנים וקטניות שיהוו תוספת נהדרת לצלחת ויעשירו אותה בטעמים ומרקמים.
● קינוחים – לרב האנשים יש נטייה להשתגע בחלק הזה. אז נכון שזה פינוק והביס האחרון של הארוחה, אבל תוכלו להסתפק במגש פירות מרשים, עוגה וקינוח נוסף פרווה/טבעוני. זה יעשה את העבודה.
התייעצו עם המומחים של מונייר
כשאנחנו במונייר נותנים ייעוץ לבחירת מגשי אירוח והצעות לתפריטים עבור אירועים מכל סוג – פרטיים ועסקיים – אנחנו תמיד לוקחים בחשבון, מלבד כמות האנשים, גם את שעת האירוע (בוקר/צהריים/ערב), העונה בשנה (אוכל של חורף שונה מאוכל של קיץ), הנסיבות, רגישויות והעדפות של המוזמנים (ללא גלוטן, טבעוני/צמחוני, רגישות ללקטוז ועוד) ואת הקונספט הכללי של האירוח. לקוחותינו נהנים ממגוון רחב של אופציות מתאימות לכל סוגי האירועים:
● מגשי אירוח – מגוון רחב של מגשי אירוח חכמים ומפנקים במגוון רחב של סגנונות וטעמים. ארוחות מלאות, מזינות וטעימות, הכוללות את כל מה שצריך – ארוחות בוקר, מנות פתיחה, עיקריות, תוספות, כריכים, סלטים ומעדניה, פירות, קינוחים, קפה, יין ובירה ואפילו אביזרים לעריכת השולחן. כל מגש מותאם אישית תוך התחשבות מלאה בהעדפות הלקוח.
● פינגר פוד – אם אתם מארחים במסגרת יותר קלילה, כמו למשל הרמת כוסית במסגרת העבודה- מגשי פינגר פוד ידועים בנוחות שלהם ובאפשרות שלהם להשתלב באופן טבעי בכל אינטראקציה חברתית מבלי להפריע להלך הרוח ושיחות החולין.
● The Chef Box – החלטתם להעביר את תקופת החגים בצימר/בית הארחה/נופש או כל מקום אחר שמצריך לדאוג מראש לארוחת בוקר/צהריים/ערב? מונייר חשבו על פתרון אידיאלי, טעים, מגוון ונוח שמיוצר ונארז במקסימום היגיינה ונשלח עד אליכם!