מאז שהאדם יצר את היין הראשון מענבים, בכל ארוחה או אירוע חגיגי היין תמיד יימצא על השולחן. בעשרות השנים האחרונות חלה עלייה במודעות לחשיבות התאמת היין לאופי הארוחה. כשיש גישה למגוון עצום של יינות מזנים שונים, מכל העולם, הבחירה נעשית קשה קשה יותר.
איך מתחילים לבחור יין לארוחה?
אנו ממליצים לבחור את היין על פי הטעם הכי דומיננטי במנה. כידוע, הלשון מזהה 5 טעמים: מתוק, מלוח, מריר, חמוץ ואומאמי (הטעם אומאמי מקושר לחומצות אמינו וחלבונים למשל בפטריות או עגבניות). שילוב נכון בין היין למנה מייצר איזון טעמים – כלומר, היין משלים את מרכיבי הטעם של המנה. לצד מנות מלוחות מומלץ להגיש יינות קינוח פירותיים ומתוקים. יינות ברמת חומציות גבוהה נגיש עם מאכלים בעלי חמיצות נמוכה שלא יטשטשו את טעמו של היין. למי שמעוניין להגיש יין עתיר טאנינים ( אותן מולקולות הנמצאות בגרעין, בקליפה ובחבית, ותורמות לשימור ולחמיצות היין) – יין זה מומלץ לשלבם עם מזונות עשירים בחלבון ושומן.
איך לבחור יין לבן לקייטרינג חלבי?
בין אם בארוחה ביתית חגיגית או הזמנת קייטרינג חלבי לאירועים מיוחדים – לצד מנות חלביות קלילות, סלט טרי או דגים כדאי לשלב יינות לבנים, קלים ויבשים. מומלץ לבחור יינות לבנים מזנים שנין בלאן, סוביניון בלאן, ריזלינג או שרדונה. היינות הלבנים וגם רוזה ילוו נפלא מגשי גבינות רכות מסוג קממבר או ברי. הטמפרטורה האידיאלית להגשת יין לבן נעה בין 7-10 מעלות. מזיגה בטמפ' קרה יותר או חמה מדי, קרי בטמפרטורת החדר עלולה לפגוע בטעמיו העדינים של היין.
איזה יין אדום מתאים לארוחה חלבית?
גם לחובבי היינות האדומים יש מה ללגום לצד מנות חלביות קלילות. עבורם נגיש יין אדום מזנים קלים כגון סנג’ובזה או שיראז. יין אדום הולך מצוין לצד פלטת גבינות קשות צהובות כגון תום, צ'דר או אמנטל. יין אדום צעיר מתחבר היטב עם מנות מרירות מעט כגון מנה כלשהי עם זיתים. יינות אדומים מזנים כגון מרלו או קברנה סוביניון ישתלבו מעולה עם מנות כבדות ועשירות יותר בטעמים כגון דגים פיקנטיים. פינו נואר וגם מרלו שניהם יינות אדומים שיכולים ללוות מנות פסטה מתובלות היטב על בסיס עגבניות. יין אדום קליל מגישים בטמפרטורה מעט קרירה בין 12-14 מעלות. יין אדום מלא יותר כגון הקברנה סובניון מוזגים בין 18-20 מעלות.
איזה יין משתלב עם קינוחים מתוקים?
האינסטינקט שלנו להגיש יינות מתוקים עם קינוחים מתוקים עלול להתברר כטעות. שילוב כזה יכול לגרום למתיקות יתר בפה ותחושה שאי אפשר לסיים את המנה. לצד קינוח מתוק רצוי לבחור ביין קליל יותר. איך בוחרים יין מתאים לקינוחים? כמו שמתאימים לשאר המנות. אתם יודעים איזה מגשי קינוחים יהיו באירוע שלכם, עכשיו תצמידו להם את היין הנכון. לצד קינוחים עם פירות ותיבול חזק
שלכם תגישו יין קליל, מרענן וטיפה חומצי כמו ריזלינג. למי שהולך על קינוח עשיר בשוקולד יין מזן מוסקט יכניס רכות לשלב הסופי והמתוק של הארוחה.
הכי Happy Hour במשרד שלכם: קייטרינג חלבי לאירועים עסקיים
אנו, מונייר פטיסרי מומחים ביצירת קייטרינג חלבי לאירועים עסקיים בכל סדר גודל. אם אתם מארגנים האפי האוור אנו מציעים מגוון איכותי וכשר של מנות פינגר פוד לשביעות רצונם של כל העובדים. לצד המנות והקינוחים, יש למונייר את המוניטין והידע לייעץ ולהתאים את סוגי היין להשלמת חוויית הטעמים. בתפריט, מגוון מגשי אירוח עם
טרטלטים פריכים, קרואסונים במילוי גבינה כחולה מעודנת, מיני קישים עם בסיס של בריוש, סלטונים מוגשים כמנות טאפאס ועוד. מונייר פטיסרי קייטרינג חלבי עם אוכל מעולה לצד יין משובח שמעביר לכם שעה (ויותר) של אושר קולינרי בעבודה. להזמנת קייטרינג חלבי ומגשי אירוח ל- Happy Hour במשרד היכנסו לתפריט המשלוחים של מונייר.