החברים מסביבכם התחילו להרבות באכילת קינואה ואתם מתחילים להרגיש אשמים מהבחירות התזונתיות שלכם. ואכן בשנים האחרונות המעבר לאוכל בריא הולך וצובר תאוצה הן בעולם הפרטי והן בעולמות המסעדנות והקייטרינג.
המודעות לחשיבותו של אוכל בריא הולכת וצוברת תאוצה מדי יום ביומו ועם הזמן אנו נוכחים לגלות שאוכל בריא אינו רק מיטיב עם הבריאות אלא שבכוחו לשפר את מצב הרוח ואף להשפיע על מידת האנרגיה והחיוניות של הגוף. עם זאת ולמרות שכולם סביבכם מדברים על מעבר לתזונה בריאה ואורח חיים “אחר”, אתם לא יודעים בדיוק כיצד לעשות זאת ומה לכלול בתפריט שלכם. לכן השלב הראשון בתהליך הוא קודם כל להבין מהו אוכל בריא.
מהו אוכל בריא?
על מנת לקבוע האם מאכל מסוים הוא בריא או לא יש לבחון את מרכיביו השונים כמו גם את השפעותיהם על הגוף. על המזון שאנו אוכלים לספק לנו ערכים תזונתיים אשר ערכם לא יסולא בפז. כך למשל:
- פירות וירקות – מספקים לנו ויטמינים מינרליים וסיבים תזונתיים.
- מוצרי חלב – מספקים לנו סידן החיוני לבניית השלד ולמניעת שברים.
- דגים – מהווים מקור חשוב לאומגה 3, חלבון, ויטמין B12, אשלגן ומגנזיום.
- בשר רזה – מספק לנו ברזל, חלמון ומינרלים חיוניים.
- דגנים מלאים – מכילים חומצה פולית וסיבים תזונתיים.
- ביצים – מכילות חלבון שלם, וויטמינים ומינרלים.
- קטניות –משביעות ותורמות להפחתת לחץ הדם ורמת הכולסטרול בגוף.
תתפלאו – אוכל בריא יכול להיות גם טעים!
תופעת האוכל הבריא מתדפקת גם על שעריהם של עולמות הקייטרינג והמסעדנות ומדי יום ביומו אנו רואים מסעדות שקמות על טהרת הבריאות, מסעדות קיימות אשר משנות את תפריטיהן בהתאם לרוח הזמן והמציאות היומיומית ואף חברות קייטרינג חלבי אשר מציעות תפריטים עשירים ומגוונים אשר אינם כוללים בשר כלל. ואם טעיתם לחשוב שאוכל בריא אינו יכול להיות טעים כאחד, הרי שכדאי שתחשבו שוב: מדי יום ביומו מוכח לנו שאין כך הדבר וכי מדובר בטרנד שאינו רק כובש את העולם וסופו לחלוף אלא שהוא כאן כדי להישאר לאורך זמן.
ומה בתפריט?
כולם סביבכם עושים את הצעד הראשון אל עבר השינוי התזונתי המיוחל אולם אתם אינכם ממש יודעים מה לעשות וכיצד להתחיל. מסתבר שלא מדובר בתורה מסיני, כל שיש לעשות אלו מעט שיעורי בית על מנת ללמוד על סוגי המזונות הבריאים למאכל. ראשית כל יש להפסיק לאכול אוכל מעובד על סוגיו השונים, להפחית במלח ובסוכרים. לעבור לדגנים מלאים ביניהם קינואה, אורז מלא וכוסמת, לאכול ירקות מסוגים שונים וגם פירות עונתיים. לצרוך פחות בשר אדום ויותר בשר רזה ודגים, לכלול מוצרי חלב בעלי אחוזי שומן נמוכים בתפריט ולשלב גם קטניות לפחות פעמיים בשבוע.
וכמובן שאם אתם מתכננים אירוע או מעוניינים להתפנק במסעדה, עליכם לשים דגש רב על המקום אותו אתם בוחרים ולהקפיד שיכיל אוכל בריא אך גם טעים להפליא!