אוכל גדול, אירוע קטן: חשיבות האוכל כשמארגנים חתונה קטנה

למה אוכלים מנות חלביות בשבועות?

יש הבוחרים בחתונה קטנה כי זה יותר זול, אחרים מעדיפים את האינטימיות והקרבה, יש מי שמחפש מקוריות והתרחקות מהמסורת – סיבות שונות מובילות זוגות רבים לבחור בחתונה קטנה ולוותר על הסרבול, המחיר, וההמוניות של חתונה גדולה. יש הרבה יתרונות לקיום אירוע קטן אבל ההצלחה תלויה קודם כל בארגון נכון שלה.

הפקת חתונה בסגנון הזה, כך אנחנו עלולים לחשוב בטעות, דומה לארגון חתונה גדולה, רק בקטן. חתונה קטנה איננה שונה מחתונה גדולה רק בגודל, אלא גם במהות שלה. ישנן מספר נקודות שיש להקדיש להן מחשבה מיוחדת כאשר מתחילים לתכנן ולארגן חתונה קטנה. כיוון שאוכל הוא מרכיב מרכזי בכל חתונה, נתמקד בנושא זה: כמה נקודות חשובות שיש לחשוב עליהן כשניגשים לתכנן את התפריט וההגשה בחתונה קטנה.

להתאים את האוכל לאורחים

הדבר הראשון שיש לשים לב אליו הוא שיש פחות אורחים, כתוצאה מכך נדרשת יותר השקעה בכל אורח. כיוון שזה המצב, עליכם לוודא שאכן כל אורח יוכל ליהנות מהאוכל ולא יצא מאוכזב. מספר מוזמנים קטן יוצר הזדמנות: מדוע שלא תבדקו עם כל אורח מהן ההעדפות הקולינאריות שלו? כך תוכלו להיות בטוחים שכל אחד מהאורחים מקבל משהו שמתאים לטעם האישי שלו.

אירוע קטן – אוכל קטן

לחתונות שונות יש אופי שונה. חתונה קטנה יכולה להיות אינטימית יותר, וכדאי להתאים את האוכל לאווירה הזו. אם בוחרים בגישה זו לעיצוב החתונה, בחרו מנות קטנות ואסתטיות שמשדרות איכות שקיימת בצמצום. וותרו על צלחות גדולות, מנות כבדות והמוני מלצרים והתמקדו בהגשה מינימאליסטית אך איכותית ככל שאפשר.

להקטין את החתונה, להגדיל את האוכל

אבל אפשר גם אחרת: חתונה קטנה היא הזדמנות דווקא ללכת בגדול – השקיעו באוכל מפנק במיוחד כיוון שיש לכם פחות אורחים להאכיל. זו ההזדמנות ללכת על אוכל יוקרתי ומיוחד שאולי לא ניתן להגיש למאות אורחים אבל לכמות קטנה של אורחים הוא ודאי יתאים.

הגודל לא קובע, האופי כן

כאשר מתכננים אירוע קטן יותר, זו הזדמנות לעשות משהו מקורי וייחודי. גם בתחום האוכל אפשר לחשוב מחוץ לקופסה ולנסות דברים נועזים וחדשניים. עם זאת חשוב לזכור שמקוריות וייחודיות זה נהדר, אבל יש להיזהר מטעויות שנובעות מחוסר ניסיון. בהיבט זה כדאי להיעזר בבעלי מקצוע שיידעו לעזור לכם להימנע מטעויות שנובעות מחוסר ניסיון ומעודף מקוריות.

לאוכל טוב יש מחיר, גם בכמויות קטנות

כשמחשבים תקציב למספר מוזמנים קטן יותר, לעיתים נוצרת תחושה שניתן להוציא יותר כסף כי מדובר בסכום קטן יותר. חשוב מאוד להיזהר במהלך רוח בזבזני שנובע ממחשבה זו ולשים לב שלא חורגים מהתקציב. כמו כן, ישנן הוצאות שאינן תלויות במספר האורחים ולכן העלות של מרכיבים אלה בחתונה קטנה איננה פחותה מאשר בחתונה גדולה ו”רגילה.”

פינגר פוד – הדרך שלכם להראות שאתם אוהבים

אחת הדרכים המפנקות ביותר (בעינינו) לאירוח באירועים מושקעים במיוחד, היא מגשי אירוח של פינגר פוד מושקע, כזה שכיף לאכול באצבעות, לתת ביס – ולחוות פיצוץ מפנק של מגוון טעמים שהולכים ביחד בהרמוניה שמגיעה רק כשמי שהכין את האוכל, ממש יודע מה שהוא עושה.

כשמזמינים מגשים של פינגר פוד – אפשר לגוון. אפשר להזמין סוגים שונים של פינוקים, ביניהם כריכונים ברטבים, מיני פיצות שף, מיני קישים צבעוניים ופריכים, ירקות חתוכים ומוכנים לאכילה, ועוד. מגשים כאלה, מעבר לפינוק, יכולים להתאים גם לאכלנים הבררנים ביותר, עם מגוון גדול של אפשרויות, מראה ניחוח וטעם שתגלו שפשוט אי אפשר לעמוד בפניהם.

ארגון חתונה קטנה הוא הזדמנות לעשות זאת אחרת: לבחור מקום ייחודי, לבקש מחברים שישתתפו בארגון, לחפש דברים שעדיין לא נוסו, לבחור באוכל מיוחד. עם זאת חשוב לשמור על היגיון, על מחשבה, על ארגון. ארגון חתונה קטנה צריך להיעשות בכל הרצינות ותוך הקפדה על חשיבה ותכנון נכונים. באמצעות ארגון נכון ותכנון מוקדם אתם יכולים לזכות בערב חד פעמי שיהיה באמת שלכם ושל האנשים הקרובים לכם באמת.

רוצים להתייעץ? התקשרו עכשיו ונשמח להתאים עבורכם את התפריט המושלם בהתאם לסוג האירוע ולהעדפותיכם האישיות.

אודות

אז מהו הביס המושלם?
יש המון דרכים ליצור זיכרון שנשאר בלב משבריר השנייה שבו בלוטות הטעם פוגשות חוויה לא מוכרת,
ואנחנו במונייר ממשיכים במסע כי הביס המושלם הוא הסיפור שלנו.

דילוג לתוכן