ימי גיבוש לעובדים זו הזדמנות מצויינת לשבור את השגרה של העובדים שהתרגלו להגיע יום יום למשרד ל 9 שעות של בהייה מול המסך, ולהוציא אותם החוצה לנשוף אוויר צח ביום כיפי ומפנק. בין שלל ההצעות לימי כיף לעובדים ניתן תמיד למצא סדנאות, הרצאות, ארוחות בוקר בבית קפה ועוד. אבל אם תרצו קצת לצאת מתוך הקופסא ולהציע לעובדים שלכם חוויה קצת שונה,תוציאו אותם החוצה אל הטבע. זה יכול להיות לטיול קצר באיזה הר יפה, או ואדי, עם קצת ציוץ ציפורים ואוויר הרים. על מנת לשדרג עוד יותר את היום הזה, בסוף הטיול תמצאו פינה יפה לשבת בה עם מחצלת ולארגן פיקניק מושקע עם קייטרינג חלבי טעים, או מגשי אירוח מיוחדים עם כריכונים קטנים ומלאים בכל טוב, פינגר פוד טעימים ופחזניות מתוקות לקינוח. אנחנו יכולים להבטיח לכם שזה יהיה יום גיבוש שהעובדים לא ישכחו.
באמצעות הפעילות ניתן לאתגר את האנשים
רעיון נוסף להעשיר את יום הכיף באמצעות אוכל טעים הוא באמצעות סדנאות בישול לעובדים. נדמה כי חווית הבישול מצליחה לאחד בין כולם גם כאשר מדובר בעובדים בגילאים שונים .בין סדנאות האוכל תמיד מנצח האוכל האיטלקי. כולם מתחברים אל הבישול האיטלקי.
בסדנות בישול איטלקיות ניתן לאתגר את המשתתפים באמצעות עבודה משותפת או למשל להקפיד לומר להם לעבוד ולשוחח פחות- כך ניתן לראות כיצד הם מחלקים את העבודה בין האנשים. העבודה בסדנאות הבישול היא עבודה קבוצתית כאשר כל קבוצה אחראית על משימה אחרת והמטרה היא לייצור ארוחה איטלקית לתפארת.
בסופו של דבר, חברי הקבוצה נהנים מארוחת גורמה אשר הוכנה על ידם בצורה האיכותית ביותר כתוצאה של שיתוף פעולה. הסדנאות מועברות על ידי שפים מקצועיים אשר יקחו את הצוותים במשך מספר שעות אל איטליה ויאפשרו להם ליהנות ולחוות את הבישול האיטלקי בצורה הטובה ביותר. על המנהלים לבחור את הסדנה המתאימה ביותר מבין הסדנאות המוצעות כיום. לצורך כך, חשוב ביותר לבחון מספר סדנאות רב ולהקפיד לשוחח עם מגוון שפים במטרה לבחור את הסדנה הטובה ביותר.
סדנת בישול איטלקי
במסגרת סדנת בישול איטלקי ניתן לראות את האווירה השונה והייחודית המתקיימת במקום- באמצעות החלוקה לקבוצות בהן כל אחד אחראי על מנה מסוימת ניתן לראות כיצד נוצרת דינמיקה בין חברי הקבוצות השונות לטובת הכנת הארוחה. אין מדובר בעוד ערב גיבוש סטנדרטי אלא בגיבוש אחר לחלוטין המחייב את האנשים להתחלק לקבוצות ולהיות פעילים במטרה להכין ארוחה איטלקית הלכה למעשה. על מנת להכין את הארוחה על האנשים להתחלק לקבוצות ושם כל אחד יקבל על עצמו את התפקיד המתאים לו ביותר.
באמצעות הסדנה ניתן ללמוד לא מעט על חלוקת התפקידים בין הצוותים השונים ועל הייעוד של כל אחד מהצוות במטרה להכין את הארוחה- כל אחד צריך לקחת את התפקיד הטוב ביותר בו הוא יוכל לסייע לצוות שלו בהכנת הארוחה הטעימה והאיכותית ביותר וכך לתרום תרומה משמעותית לגיבוש.
ניתן להבין לא מעט על אנשים , ניתן ללמוד לא מעט על התרבות האיטלקית באמצעות הסדנאות ואפשר להבין על היחס של האנשים לאוכל באמצעות הסדנה. כאשר אנשים נמצאים רחוק מסביבת העבודה שלהם הם יכולים לגלות צדדים אחרים, דבר אשר יתרום לגיבוש האנשים. מטבע הדברים העבודה בקבוצה יוצרת מצב של תלות אחד בשנייה והתמודדות עם משאבים מוגבלים וחלוקת עבודה, דבר המצריך להגיע להסכמה במטרה להתקדם לעבר היעד- הכנת הארוחה.