לא אחת עולה השאלה באיזה מים הכי טוב לבשל – האם במי ברז רגילים, מים שסוננו באמצעות מסנן מים או שאולי מים מינרלים?
בישול במי ברז רגילים
למרות ההצהרות של משרד הבריאות שאין שום חשש לבשל במי ברז, רבים מאוד (במיוחד באזור המרכז) לא אוהבים את הבישול בהם בשל טעמי לוואי עזים או תחושה כללית שלא מדובר באמת במים נקיים. על כל זאת יש להוסיף את העובדה שאיכות המים נובעת גם מן הצנרת הביתית הסופחת אליה לכלוכים ומזהמים שונים, כך שהמים שנכנסים אלינו מחברת מקורות אינם בהכרח אותם המים אותם נקבל מן הברז שלנו.
מים מינרלים
לאחר מי הברז, יש את המים המינרלים שהם טעימים למדי ולרוב גם נקיים (אלא אם הם זוהמו מסיבה מסוימת, דבר הקורה רק לעיתים נדירות מאוד). הבעיה איתם היא שהם לרוב יקרים מאוד ולכן בישול בהם הוא בזבזני מאוד ולא משתלם מבחינה כלכלית.
בישול במים מסוננים ומטוהרים
למים מסוננים יש מספר יתרונות בבישול הן על פני מים מינרלים והן על פני מי ברז:
טעם – מים שעברו סינון באמצעות מסננים ביתיים הנם מים טעימים יותר – ולכן הופכים גם את טעם המזון המבושל בהם לטעים יותר, מלא וערב יותר לחיך, בין אם מדובר באטריות, ירקות, אורז או מזונות אחרים. הדבר נכון במיוחד בהשוואה לבישול באמצעות מי ברז להם יש טעם בולט של כלור.
בריאות – סינון מים הופך אותם גם לבריאים יותר מכיוון שהוא מוציא מהם חומרי הדברה, חיידקים ואבנית החודרים אליהם ואינם בריאים לגופינו. בנוסף לכך, במים מסוננים מסוימים יש גם יותר מינרלים מכיוון שהמסנן מכיל אבנים עשירות במינרלים המעשירים את המים בהם. כתוצאה מכך, גם המזון שמבושל באמצעות מים מסוננים הוא בריא יותר.
אסתטיקה – למשל, רטבים או מרקים שבושלו במים מסוננים יהיו בעלי צבע חזק יותר ופסטה תהיה גמישה יותר.
מחיר – מים מסוננים מתבססים על פיתרון מקומי – מסנני מים שמותקנים על הצנרת הביתית – ולכן העלות אינה מחושבת על פי הצריכה. לכן, בניגוד לשימוש במים מינרליים, אפשר להשתמש במים שעברו סינון לבישול ללא חשש מקבלת חשבון מופקע בסוף החודש.
כך, באמצעות בישול במים מסוננים, כל בני המשפחה יכולים ליהנות מבישול בריא וטעים יותר לאורך כל ימי השנה, ולראייה, לא סתם ממליצים השפים בתוכניות הבישול להשתמש בהם על מנת להגיע אל התוצאות הטובות ביותר.