כאשר אנחנו מארחים אנו מעוניינים שתהיה את האווירה הטובה ביותר ולמאכלים השונים והכיבוד שאנו מציעים יש חשיבות גדולה במיוחד. למעשה, ישנם סגנונות שונים של אירוח, החל מאירוח ביתי כאשר אנו מארחים בני משפחה או מכרים בשגרה, בסופי השבוע או במהלך החגים וסוגי אירוח למטרות חגיגה או אבל או אירוח למטרות עסקיות כאלו ואחרות.
כאשר משקיעים באירוח, האורחים מקבלים רושם טוב וישמחו לחזור לאירוח נוסף. נסו לחשוב מתי בפעם האחרונה התארחתם ונהניתם במיוחד מהמטעמים השונים שהגישו במהלך האירוח. במאמר הבא נציג בפניכם סגנונות שונים של מגשי אירוח מומלצים ונסייע לכם להתאים את הכיבוד לאופי האירוח.
מגשי אירוח מומלצים לאירועים
בדיוק כפי שאתם מתכננים את האירוע מבחינת העיצוב, רשימת המוזמנים, שליחת ההזמנות וכל הקשור לארגון הכללי של האירוע, עליכם להתאים את החלק הקולינרי כך שיאפשר למוזמנים ליהנות ממטעמים רלוונטיים וטעימים עבורם.
מגשי אירוח לימי עיון: בימי עיון אנו מעוניינים להשאיר את הרושם הטוב ביותר, לפנק את המוזמנים ולמשוך אותם להירשם לסדנאות שונות, קורסים ולהתרשם באופן כללי מהמוצר או השירות שאנו מציעים. במהלך השנים עבדנו במאות ימי עיון וסיפקנו עבורם מטעמים שונים לימי עיון ברחבי המדינה. בימי עיון מומלץ להגיש כיבוד חלבי, במיוחד אם מדובר בימי עיון אשר נערכים בשעות הבוקר והצהריים. כחלק מהתפריט החלבי לימי העיון, תוכלו ליהנות ממאפי בצק עלים צרפתי, מוזלי, מאפים, ירקות וגבינות, על מנת לפתוח את הבוקר כמו שצריך. בשעות הצהריים תוכלו להציע למוזמנים שלכם תפריט הבנוי בעיקר מלחמים, לזניות, סלטים (סלט קיסר, סלט כפרי, סלט פסטה קר וסלטי תפוחי אדמה) וממיני קישים שונים. לקינוח ביום העיון מומלץ להציג קולקציית פירות עסיסית ומאפי “מאפינס” משובחים.
כיבוד לישיבות: בישיבות השונות המטרה היא לשים דגש על נוחיות המשתתפים ועל ריכוזם. במהלך הישיבות מומלץ להגיש מאכלים קלים לצורך נשנוש ולכן מומלץ לבחור בתפריט חלבי בסיסי שיאפשר לנוכחים ליהנות ממטעמים קלים במיוחד במהלך הישיבה. אנו מגישים את המטעמים השונים והכיבוד לישיבות עד למקום הישיבה על מנת לאפשר למארחים להכין את הישיבה ולא להתעסק בכל נושא ההזמנות והמשלוחים השונים. אנו שמים דגש רב על צורת ההגשה בישיבות השונות במטרה להציג אווירה מכובדת, מסודרת ויוקרתית עבור לקוחותינו השונים.
כיבוד למשרד: לעובדים במשרד שלכם מגיע להתפנק ממנות עסיסיות במיוחד ומכיבודים שונים במהלך עבודתם. קיים קשר ישיר בין התזונה וההשקעה בעובדים בחברה לבין התפוקה שלהם בעבודה, ולכן מנהלים רבים נוהגים להזמין כיבוד קל ומקורי לרווחת העובדים. כיבוד למשרד יכול גם לשרת אתכם בעת הזמנת קולגות עסקיים, לקוחות פוטנציאליים או ישיבות שאתם עורכים בין העובדים. קיימים תפריטים עשירים במיוחד שאנו ממליצים עליהם במהלך הגשת כיבוד למשרד, ביניהם, ברוסקטות לצד מטבלי אבוקדו/עגבניות, פיקנטי/חצילים, מיני בייגלס, מגשי גבינות עשירות וטעימות, ירוקות גינה חתוכים, מאפי קשקבל ומקלות גאודה או מאפי שמרים, מאפינס, פחזניות ומאכלים מהמטבח החלבי שיאפשרו לכם להמשיך בשעות העבודה שלכם במשרד וליהנות מכיבוד עשיר ואיכותי בזמן העבודה ונשנוש תוך כדי המשימות השונות שבמהלך היום.
הרמת כוסית: כאשר אתם חוגגים אירוע מסוים, בין אם מדובר בחג או תאריך רלוונטי אליכם, אתם מעוניינים ליצור אווירה שמחה ותוססת. שירות מגשי האירוח שלנו מציע לכם מגוון מטעמים יוצאי דופן המאפשרים לכם להזמין דרכנו גם את היין המבעבע וכוסות השמפניה. בין המאכלים שמומלץ להגיש באירועים בסגנון הרמת כוסית: קאנאפס, סלמון פנקו, מאפה קוביות קשקבל ומקלות גאודה, סלט עדשים שחורות, סלט קינואה, פרופיטרול, טראפלס שוקולד, פטיפורים ומקרונים. (בחגים מסויימים ניתן גם להזמין מאכלים מתוך תפריטי חג יעודיים)
כיבוד למסיבות רווקות: מסיבת רווקות משלבת כל כך הרבה אלמנטים ורגשות והכיבוד תופס חלק נרחב ומשמעותי במיוחד במהלך האירוע. באירוע בו השמחה היא יוצאת דופן ונהוג להזמין פעילות מסוימת, חייבים להצטייד במאכלים מעולים שילוו את הערב. אנו מציעים מגוון רחב של תפריטים מומלצים שתוכלו להציע למוזמנות במסיבת הרווקות ליהנות ממנו, ביניהם: המבורגר פורטובלו, מגש אנטיפסטי, מיני קישים, ירקות גינה, סלט עדשים שחורות, סלט ירוק, פרופיטרול, מיני גביעי מוס בטעמים שונים, סלט אטריות בורמזי ומאכלים נהדרים נוספים שיאפשרו לכם להמשיך את החגיגות המטורפות וליהנות מכיבוד מעניין וטעים לאורך הערב והפעילויות השונות.
כיבוד ליום הולדת: כל אימא לילדים אשר חגגה יומולדת לבנה בנוכחות חברי הכיתה מכירה את תהליך בחירת הכיבוד. ישנם סוגים שונים של מסיבות יומולדת, וכמובן, כאשר מתאימים את התפריט ליום ההולדת יש להתחשב בגילאים השונים. לכיבוד המוגש ביום ההולדת משמעות גדולה במיוחד ורבים מהמבוגרים אפילו נוהגים להעניק ציון ליום ההולדת על פי המאכלים השונים שהוגשו במהלכה. אנו מציעים לחוגגים להצטייד במגשי אירוח חלביים שעמוסים בכל טוב. בין המאכלים שאנו ממליצים להגיש ביום ההולדת שלכם ניתן להתפנק בלזניה צרפתית, קאנאפס, סלמון פנקו, מיני קישים, מגשי גבינות משק, סלסלה המלאה במבחר לחמים לצד חמאת שום שמיר, לביבות, מאפה סירות חצילים, סלט פסטה קר, המבורגר פורטובלו, סלט ירוק, סלט קינואה, סלט סלק, ירקות גינה וקינוחים שונים כמו פאדג’ שוקולד נוגט, פחזניות וניל, פרופיטרול, מיני גביעי מוס בטעמים.
תפריט Happy Hour: חגיגות Happy Hour ניתן לערוך במגוון רחב של סוגי אירוח ואירועים שונים. שעת Happy Hour בעבודה למשל, עשויה להכניס מרץ בעובדים, לגרום להם לחכות לאירוע מסוים ולהחדיר בהם מוטיבציה בהפסקה יוצאת דופן שבה מגישים מטעמים נפלאים במגוון רחב של סגנונות שונים. בין הכיבודים השונים שניתן להגיש בשעת Happy Hour ניתן לשלב קינוחים שונים כמו מיני גביעי מוס בטעמים, פחזניות וניל, פאדג’ שוקולד נוגט, מאפינס וקולקציית פירות. מטרתם של תפריטי Happy Hour להשרות אווירה נעימה ומתוקה במיוחד ולאפשר לעובדים להתפנק ולצאת להפסקה של שעה מהעיסוקים השונים בהם מתעסקים במהלך היום.
איך להתאים כיבוד לאופי האירוע?
למעשה, הכיבוד שאתם מגישים עשוי להעביר מסר מסוים או להשרות אווירה מסוימת. כך למשל, במידה ואתם מתאספים לצורך חגיגה קצרה (בדומה לשעת Happy Hour) מומלץ יהיה להגיש מטעמים מתוקים במיוחד ולאפשר לעובדים ליהנות ממאכלים מתוקים ומעוררי מרץ שיאפשרו להם לעבוד ביעילות גם לאחר העבודה.
בכל אירוע עליכם להתאים את ה”כובד” של המאכלים השונים שאתם מציעים. במידה ומדובר באירועים הנערכים בשעות הבוקר, מן הראוי יהיה להגיש מטעמים קלילים במיוחד שיאפשרו לנוכחים “להיכנס לעניינים לאט לאט”. במידה ואתם עורכים אירועים שונים בשעות אחר הצהריים, השעות בהן מרבית האוכלוסייה עורכת הפסקה מעיסוקיה ואנשים מגיעים בציפייה למאכלים שיגרמו להם לשבוע, מומלץ יהיה להגיש כיבודים “כבדים” וממלאים יותר מאשר בשעות הבוקר.
התאמת הכיבוד לאופי האירוע עשויה להתבצע על פי מספר פרמטרים שונים, והשאלות השונות שעליכם לשאול את עצמכם לקראת האירועים השונים הם:
מיהו קהל היעד באירוע שלכם? האם הקהל הוא מהסוג שמצפה לכיבוד “כבד” יותר/משביע או שמדובר בקהל שיעדיף מנות פינגר פוד קלילות?
מהם שעות האירוח שלכם? כפי שהזכרנו, בשעות הבוקר האוכלוסייה במרבית המקרים אינה מעוניינת במאכלים משביעים במיוחד ולכן מומלץ להגיש בעיקר מאכלים קלילים שיאפשרו למוזמנים ליהנות מטעימות שונות. בשעות אחר הצהריים, מומלץ להגיש כיבוד בסגנון “ארוחה עיקרית” שיאפשר לאורחים ליהנות מארוחת צהריים מדהימה, בעוד שבשעות הערב המוקדמות, הכיבוד המומלץ יהיה קליל כאשר ניתן לשלב גם מאכלים מתוקים שונים במהלך האירוע.
מהו אופי האירוע? את המאכלים השונים יש להתאים לאופי האירוע – החל מנושא “היוקרה” ועד לגודל הארוחה. כך למשל, במידה ותרצו שהאורחים שלכם יהיו רעננים ומרוכזים (כמו לקראת ישיבה מסוימת במשרדים) הרי שמומלץ להגיש מטעמים קלילים יחסית שמשדרים יוקרה (לצורך העניין, המבורגרים לא מומלץ להגיש בישיבות השונות), בעוד שבמידה ומדובר באירועי שמחה שונים שנערכים לקראת הצהריים, ניתן בהחלט לחשוב על כיבוד משביע במיוחד.
מונייר – קייטרינג חלבי ומגשי אירוח שמביאים אליכם יצירות מופת קולינריות משובחות
הקייטרינג של Munier Food Design שם דגש על התאמת מגשי האירוח לאופי האירוע ולפרמטרים השונים שציינו במהלך הכתבה. אנו מציעים מאכלים קולינריים יחודיים תוך דגש על איכות המוצרים, אופי הגשה יוצא דופן וטיב המטעמים השונים שאנו מגישים.
המאכלים השונים אצלנו נבחרים בפקידה רבה ואנו מתאימים את המגשים השונים לאופי האירוע תוך ייעוץ מקצועי להתאמת המוצרים והדגש על ההנאה בזמן האירוע מהחלק הקולינרי.