קרמבו – המתתק האהוב על הישראלים, זה שמנחם אותנו בחורף הקר, זה שתמיד מעורר
את הויכוח – מאיפה מתחילים לאכול? מהביסקוויט או מהקרם?
וזה שקיבל עשרות גירסאות גורמה במסעדות הטובות ביותר, ועדיין רובנו נעדיף לקנות את הגרסה המקורית והפשוטה שלו במכולת השכונתית.
מאיפה מגיע הקרמבו?
מקורו של הקרמבו בדנמרק והוא יוצר לראשונה ככל הנראה במאה ה– 19.
במקור, הקרמבו מורכב מעוגיית חמאה ומעליה קציפת ביצים מתוקה וציפוי שוקולד.
בישראל, הקרמבו הופיע בשנות ה– 40 למאה ה-20, ומאז ועד היום ישראל הפכה ליצרנית
וליצואנית השניה בגודלה בעולם של קרמבו (מיד אחרי דנמרק).
בישראל, הקרמבו שנמכר בחנויות משווק בין החודשים אוקטובר לפברואר, מה שהופך אותו
לממתק חורפי. ישראלי ממוצע יאכל 9 ממתקי קרמבו בעונה.
ולמי שתהה, פירוש השם קרמבו בעברית הוא צירוף המילים – קרם בו.
מאיזה צד אוכלים?
הויכוח הנצחי בין חסידי הקרמבו הוא סדר האכילה שלו.
הנה התשובות הנפוצות ביותר:
1. אוכלים מלמעלה למטה – מהקרם לכיוון העוגיה
2. אוכלים מלמטה למעלה – מהעוגייה אל הקצפת
3. אוכלים הכל יחד בביס
4. אוכלים בצורות לא שגרתיות – כמו למשל, לקלף קודם את ציפוי השוקולד ואז את הקרם והעוגיה
כמה עובדות מעניינות שכדאי לכם להכיר…
1. הטעם הנפוץ ביותר של הקרמבו הוא וניל
2. הקרמבו נחשב לממתק דל קלוריות באופן יחסי – סה"כ 115 קלוריות ליחידה
3. מידי חורף בישראל נמכרות כ – 50 מיליון יחידות קרמבו
4. כל קרמבו שיוצר אי פעם נעטף באופן ידני בשל עדינותו ומחשש שיתפרק
מגשי הקרמבו של מונייר
אם אתם מחפשים איך להמתיק את האירוע המיוחד שלכם, מגשי האירוח המתוקים שלנו הם הפיתרון המושלם. אחד ממגשי הפינגר פוד האהובים על הלקוחות שלנו, הוא מגש הקרמבו בננה!
קרמבו שעשוי בעבודת יד, מצופה שוקולד חלב במילוי מרנג וקרם בננות.
ולנו, זה ממש לא משנה מאיזה צד אתם אוכלים : )
מתכננים אירוע וצריכים ייעוץ? דברו איתנו ונשמח לעזור לכם לבחור את מגשי האירוח והקינוחים המושלמים לחגיגה שלכם.