כריכים הם מאכל בסיסי, למרות שהם נחשבים למאכל עממי ופשוט יחסית הם יכולים להיות מגוונים, יצירתיים וטעימים להפליא, מאכל גורמה לכל דבר ועניין.
קאנאפס זהו שם נרדף למתאבנים קטנים ומעוצבים בצורה יוצאת דופן. בלי בושה אוכלים אותם בידיים ומכיוון שהם קטנים, כמה ביסים בודדים יספיקו. מדובר בפרוסות לחם מקושטות ומעוטרות, אשר מקורן בצרפת. עם השנים, הקונספט רק השתכלל ומציע מנות הנראות כיצירות אומנות של ממש, והכי חשוב – כיאה לאוכל צרפתי, זה ממש טעים!
מה היה פעם ומה היום?
ייתכן שרבים מכירים את הקאנאפס אולם לא בשמו האמיתי. אם פעם היה נהוג לאכול כריכונים פתוחים ועליהם מצע משמים של שילובי טעמים, כמו פרוסה מרוחה בגבינה ומעליה עגבנייה או פרוסה עם נקניק ומלפפון חמוץ ועוד ווריאציות נדושות, כיום הפרוסה הפשוטה עם הממרח הפכה למאכל טרנדי ואופנתי. הקאנאפס עבר תהפוכות רבות עם השנים במיוחד לאור המודעות הקולינרית ההולכת וגוברת כאשר שם המשחק הוא יצירתיות, טעם משובח ואהבה לאוכל ולשילובים מנצחים של טעמים.
אז מה זה קאנאפס?
אם עדיין לא הבנתם, הקאנאפס הם כריכים קטנים ופתוחים הם המוגשים טריים. הם איכותיים יותר מאי פעם, למרות שלמעשה מדובר על מזון מהיר, אולם גם מזון מהיר יכול להיות בריא ומשביע להפליא. הם מתאימים לארוחת בוקר, לארוחת צהריים קלילה ולא מכבידה על הקיבה וניתן אף לשלב אותם במסיבות קוקטייל. כמובן שלא חייבים לעשות שימוש בלחם הלבן הפשוט והרגיל ואפשר להיות יצירתיים ולהשתמש במגוון לחמים כמו למשל לחם מקמח מלא או בגטים טריים שעליהם מונח מצע מגרה ומעוצב של שילובים מרהיבים. את הקאנאפס ניתן ליצור במגוון צורות כיד הדמיון הטובה, החל מחצאים, דרך עיגולים ועד משולשים.
ומה בתפריט?
שלא כמו בימים עברו, יש להעניק לקאנאפס את הכבוד אליו הוא ראוי תוך שחוגגים את כל השילובים הרבים והמגוונים. לרשותכם מגוון אפשרויות ושילובים שונים ההופכים את הכריך הפשוט לאגדי – אפשר להכין קאנאפס על מצע של עלים או ירקות בתוספת קוויאר שחור, קאנאפס עם גבינות משובחות כמו גבינת קממברט או גבינת גורגונזולה בשילוב עם עלים ירוקים ואגוזים. אפשר לשלב סוגי גבינות שונות עם ירק טרי, קאנאפס עם גבינת שמנת וסלמון מעושן, קאנאפס מלחם מלא ועשיר ועליו פרוסות דג הרינג או סלמון, קאנאפס עם פרוסות כבד אווז או פטה כבד, קאנפאס עם פירות יבשים ושילוב של גבינה ועוד שלל אפשרויות רבות וטובות.
מחזירים את כיכר הלחם למקומה הטבעי
הקאנאפס בהחלט מחזיר עטרה ליושנה ומעלים על נס את אחד המאכלים הפשוטים, הזולים והזמינים ביותר שאנו מכירים, הרי הוא הלחם. כמובן שתמיד ניתן להכין בחטף כריך פשוט בעל טעם ממוצע ולא להשקיע בו יותר מידי מחשבה, זמן או יצירתיות, אך הסוד של קאנאפס איכותי טמון בהשקעה ובשילוב הטעמים הייחודי שלו.
הקאנאפס הוא מאכל ממנו כולם ייהנו, הן ילדים והן מבוגרים. הוא לא חייב להיות משמין, ניתן בקלות להפוך אותו למאכל בריאות, הוא מהווה גם תחליף נאות לעוד סתם נשנוש ומשמש כמתאבן המושלם לכל אירוע או אירוח. שיהיה בתיאבון!