מארחים בקרוב חברים או משפחה? הנה רעיון: הכינו והגישו להם שייקים טעימים. זוהי דרך מקורית ובריאה לשלב בין אוכל לבין שתייה, והיא יושבת “בול” על עונת הקיץ החמה. בטוחים ומבטיחים שתיהנו מההכנה ושכולכם תיהנו מהטעם ומההרגשה.
סנגריה אדומה
שימו לב: ניתן להוסיף ולגרוע פירות לפי הטעם וההיצע העונתי. בנוסף, רצוי לצנן היטב גם את בקבוק היין לפני ההגשה
המרכיבים:
1 בקבוק יין אדום צעיר ובעל גוף קל (750 מ”ל)
מיץ טרי מ-1-2 תפוזים
1-2 מקלות קינמון שלמים
3 שזיפים, קצוצים לפרוסות
2 תפוחים, קצוצים לפרוסות
1 אפרסק, פרוס דק לפרוסות דקות
חופן ענבים חצויים – לא חובה
שברים מ-1/2 מקל קינמון, 2 מסמרי ציפורן ומעט אגוז מוסקט – לא חובה
מוחיטו
מוחיטו הוא קוקטייל קובני קלאסי, שמקורותיו ידועים עוד מהמאה ה-16 בדמות משקה שהוא גלגולו הקודם של הרום של ימינו.
קוקטייל מוחיטו מוכר רשמית על ידי איגוד הברמנים הבינלאומי ומורכב מרום בהיר, קרח, ליים, נענע וסוכר חום
המרכיבים:
8 קוביות לימון
2/3 כפיות סוכר
60 מ”ל רום (לבן או מתובל)
8 עלי נענע
סודה
קוקטייל רוזטה
קוקטייל ישראל, קיצי מאוד ומרענן
מרכיבים:
25 מ”ל מיץ לימון
10 עלי נענע
25 מ”ל רוזטה
35 מ”ל עראק
לקישוט:
4-5 עלי נענע טריים
קמפרי אבטיח
אפרטיף נעים שילווה אתכם כל הקיץ
המרכיבים:
30 מ”ל קמפרי
30 במיץ מחצי תפוז סחוט)
30 מ”ל מיץ לימון סחוט טרי
20 מ”ל מונין אבטיח (לא חובה, אפשר להחליף במי סוכר)
4 פלחי אבטיח קר
2-3 עלי נענע
שייק גזר ותפוח
מרכיבים:
2 מנגו בינוני-גדול
1.5 כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי
1 כוס תרד
ניתן להוסיף מקור נוסף למתיקות טובה, כמו מייפל, דבש או סילאן טבעי וללא תוספות סוכר.
לטחון ולערבב היטב בבלנדר – ולהגיש.