צמחונות וטבעונות הפכו בשנים האחרונות לפופולאריות מאד ולא בכדי. רבים בוחרים לנטוש את אכילת הבשר לטובת אכילה של פירות, ירקות, דגנים ורכיבים אחרים המגיעים אלינו ישירות מהטבע ולא מן החי וכיום לא צריך בשר כדי ליהנות מארוחה איכותית.
המעבר מאכילת בשר לצמחונות או אף לטבעונות הפך לאחד הטרנדים החמים ביותר כיום, טרנד שנדמה שתופס תאוצה וגם מציע לא מעט יתרונות, גם בתחום האירוח. כיום ישנן לא מעט מסעדות אשר שמן הולך לפניהן וכבשו את הסצנה, תוך שמציעות תפריט טבעוני ועשיר המושך אליו גם את הטורפים הכי גדולים. ישנן גם לא מעט חברות קייטרינג הפועלות על טהרת האירוח החלבי ועדיין מרשימות מאוד את כל סוגי האורחים.
מגוון של אפשרויות בתפריט אחד
בניגוד למה שרבים עשויים לחשוב, הן טבעונים והן צמחונים יכולים כיום ליהנות ממגוון עצום של אפשרויות וגם אם אלו אינן כוללות את הבשר או מוצרים אחרים מן הטבע. תפריט חלבי או טבעוני למשל ניתן לשלב בכל אירוע שרוצים, בין אם זו חתונה, מסיבת בר או בת מצווה או אפילו ברית או בריתה, והוא יכול לכלול שפע נהדר של אפשרויות, המתבססות על חומרי גלם איכותיים וטריים. אלה יכולים להיות סלטים עשירים בירקות טובים בשלל של צבעים ובתוספת של רטבים מיוחדים, אלה יכולים להיות גם מאפים טריים וחמים המוגשים ישירות אל השולחן וכמובן גם קינוחים מתקתקים וטובים עם פירות העונה, שצובעים אותם בשלל של צבעים נהדרים. לא מוכרחים לבחור במנות בשר כדי לשבוע וליהנות מארוחה טובה. אפשר להחליף אותן במנות חלביות, מנות טעימות ועשירות מאד ממיטב התוצרת ומחומרי הגלם האיכותיים בנמצא.
יתרונות התפריט החלבי/צמחוני
אחד היתרונות הבולטים בקייטרינג חלבי לאירועים, בהשוואה לקייטרינג בשרי, הוא העובדה שניתן לשלב אותו בכל אירוע. שומרי הכשרות, למשל, ימצאו שמדובר בפתרון מושלם לאירוע שלהם וכמובן גם הצמחוניים והטבעוניים. קייטרינג חלבי יכול להתאים לאירועים קיציים קלילים בטבע או בחוף הים וגם לאירועים סגורים באולם אירועים מושקע ויוקרתי. הם יכולים להתאים לאירועים של צעירים וגם לאירועים שמרבית האורחים בהם הם דווקא מבוגרים. קייטרינג כזה הוא שילוב מנצח בין צבעוניות, עושר נהדר של טעמים וגם מגוון ויופי. המנות מביאות איתן ססגוניות אל השולחן ומקשטות אותו בשלל צבעים ובל נשכח שעמו לא תהיה הגבלה בבחירת קינוחים מטעמי כשרות.
ובל נשכח את עניין הבריאות
מנות צמחוניות הן מנות עשירות בוויטמינים חשובים, מנות עם מבחר של ירקות טריים וטובים. שלא כמו מנות בשר למיניהן, הן מכילות מעט מאד שומן ואם כן, הרי שמדובר בשומן מהטבע ולא מהחי (הנחשב לטוב הרבה יותר, ואף למומלץ מאד). המנות הצמחוניות, הטבעוניות או החלביות יכולות לשמש כמנות ראשונות, כמנות עיקריות וגם כקינוחים. אפשר להכין באמצעות רכיבים מן הטבע מבחר נהדר של קינוחים לכל אירוע, קינוחים קלילים מצוינים ומתוקים. אפשר להכין איתם גם מנות עיקריות חמות, כמו מאפים בתוספת של גבינות, קישים למיניהם וגם רטבים לפסטות מסוגים שונים. מדובר בפתרון מושלם שיכול להשתלב בכל אירוע ולנצל את הרכיבים שבו כדי ליצור תפריט עשיר, מגוון ובעיקר גם יצירתי. אין צורך יותר במנות בשר כבדות אשר יעייפו את האורחים. אפשר להחליף אותן במנות חלביות טובות ובריאות עם טעמים מעניינים.
כנראה שכמו בכל תחום שבו נדרשת יצירתיות והשקעת מחשבה, כאשר שילוב הטעמים מעניין,
צורת ההגשה נעשית ברמה גבוהה והאוכל מוכן באהבה, אין זה משנה מהם המרכיבים שיוצרים את המנה,
מה שחשוב הוא רק התוצר הסופי. ועל זה נאמר – בון אפטיט!