מסורת ההשקעה בעובדים, שהתפתחה מאוד בארץ בשנים האחרונות, התחילה בסוף שנות ה-90, כשהעולם ראה בהשתאות איך גוגל, האתר הגדול והרווחי ביותר ברשת, דואג לרווחת העובדים ברמות שלא נראו עד אז (סגוויי להתניידות קלה יותר בין משרדים, חדרי מנוחה ואף שינה במהלך העבודה, חדר ביליארד, קיוסקים בהם העובדים יכולים “לקנות” הכל ללא תשלום – ועוד). מאז – ארגונים מנסים “להדביק את הקצב”, ליצור סביבה מעודדת נאמנות ואכפתיות אישית, או במילים אחרות – לפרגן, לפנק, ולהביע הערכה כלפי ההון האנושי של הארגון, שעושה את כל ההבדל.
עובדה ידועה היא, שהדרך לליבו של גבר (ויש האומרים גם לליבה של האישה) עוברת דרך קיבתו. הצבא צועד על קיבתו – וכולנו נהנים מפינוקי אוכל טוב. פינוק העובדים דרך מאכלים, היא דרך נהדרת לשמח ולהביע הערכה. אנחנו לא מדברים בהכרח על אירוע נוצץ ורב משתתפים, עם קייטרינג לאירועים ותכנית בידור מסועפת – אפשר בהחלט להביע הערכה בהפתעות קטנות מידי פעם. הנה חמישה רעיונות, להפתעות קטנות של אוכל לעובדים:
#1 – מטבח של הפתעות
אם גם לכם, כמו למרבית הארגונים בארץ, יש מטבח שבו העובדים מכינים קפה או מחממים את ארוחת הצהריים שלהם – אתם מוזמנים להפתיע בארוחת בוקר על חשבונכם. הזמינו קייטרינג חלבי או מגשי אירוח מפנקים, שיהיו בהם כריכונים, קינוחים מפתיעים, פינגר פוד, סלטים ועוד, ואל תגידו כלום. השמועה תתפשט במשרד בתוך מספר דקות. אם אתם רוצים להבטיח שהאירוע שלכם לא יתפספס – הזמינו את מגשי האירוח או הכיבוד שלכם לשעה בה מרבית העובדים נמצאים במשרד (כמו עשר בבוקר או שלוש בצהריים), ודאגו שמגשי האירוח יעברו דרך כל המסדרונות בדרך אל המטבח.
#2 – הפתעות אישיות מתוקות
יש לכם זמן פנוי? יופי! למה שלא תצרו הפתעות אישיות, עם מסר לכל עובד, בדקה של השקעה לכל עובד? תוכלו לבקש עזרה מראשי הצוותים, רק אל תשכחו לבקש שישמרו את העניין בסוד.
הרעיון – מגש מגדנות פרטי, ובו מה שתבחרו (זה יכול להיות מארז של שוקולדים, ארוחת צהריים מפנקת, או כל מאכל מפנק אחר שתבחרו) – עם מסר אישי. כתבו את המסרים האישיים בכתב יד, ודאגו שבמסר האישי, בין שורה או שתיים, תהיה התייחסות אינדיווידואלית לכל עובד.
#3 – מארזים קטנים ומפנקים
מכירים קופסאות בנטו? מדובר בטרנד הכי חם של שילוב בין אוכל לעיצוב, המכיל מוצרי מזון פצפונים בקופסאות ייעודיות. תוכלו ליצור קופסאות בנטו לעובדים שלכם, עם שילוב של ארבעה או חמישה אלמנטים מסודרים בצורה צבעונית ושמחה בקופסאות מתאימות (שאפשר, אגב, לרכוש בחמישה שקלים במתחרה הסינית של מקס סטוק – שהיא “דייסו”). השמחה מובטחת!
#4 – יום שהוא הפתעה אחת גדולה
הטיפ האחרון שלנו להפתעה עבור העובדים, הוא טיפ גרנדיוזי, שיאפשר לכם חגיגה של ממש. בחרו תאריך – אם אפשר כזה שיש לו משמעות (יום מיוחד בארגון או תאריך מסורתי או חג), הפיצו Save the Date, וארגנו אירוע שיש בו קייטרינג חלבי כשר והפעלה או תכנית בידור לעובדים.
בהווי הארגוני המקובל כיום בישראל, נכון לכל ארגון שמעסיק עובדים, להשקיע משאבים בשביעות הרצון של העובדים, כולל הפתעות והבעות הערכה למסירות ומקצועיות העובדים, על מנת לשמור על ההון האנושי של הארגון איכותי – ושבע רצון. אוכל היא דרך אחת טובה להביע הערכה ולשמח, ואירועים המשלבים מאכלים מפנקים ואלמנטים נוספים – הם לא פעם הצלחה מסחררת, בהקשר של השקעה בעובדים.